De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

Bestel nu voor de Kinderboekcampagnes voor het schooljaar 2023 – 2024

Leren lezen – lezen om te leren – genieten van boeken

Vroeg- en voorschoolse educatie

Voor een goede taalontwikkeling van (heel) jonge kinderen zijn boeken onontbeerlijk. Voorlezen stimuleert de spraakontwikkeling en het taalgevoel, vergroot de luistervaardigheid, het concentratievermogen en de woordenschat, geeft kinderen kennis van de wereld om hen heen en zorgt boven alles voor gezelligheid. Daarom is het belangrijk dat  de kinderopvang voor jonge kinderen een rijke leesomgeving biedt. Wij ondersteunen daar graag bij.

Wat we bieden:

 • advies bij het samenstellen van collecties voor de leesomgeving;
 • advies voor de aanschaf van boeken passend bij verschillende thema’s;
 • advies voor passende titels bij VVE-programma’s als Uk & Puk en Piramide;
 • levering van boeken op locatie;
 • workshops op maat voor teams en ouderavonden over interactief voorlezen, werken met het vertelkastje en thematisch werken met boeken.

Bekijk hier de Prentenboek Top Tien van de Nationale Voorleesdagen 2023

Primair onderwijs

Lezen is een van de belangrijkste vaardigheden die een kind zich eigen maakt tijdens zijn schoolcarrière. Lezen leer je het best door het heel veel te doen. Daarom is het van essentieel belang dat docenten het leesplezier bij kinderen aanwakkeren, de leesmotivatie stimuleren en er een breed boekenaanbod op scholen aanwezig is. Door de combinatie van gedegen vakkennis in de boekhandel en jarenlange onderwijservaring zijn we goed in staat schoolteams te adviseren en te ondersteunen bij deze belangrijke taak.

Wat we voor jullie kunnen betekenen:

 • advies rond de aanschaf van boeken, passend bij het beschikbare budget;
 • advies rond de aanschaf van thematische boeken voor projecten als De Vreedzame School;
 • opschonen van het boekenbestand in de school- of klassenbibliotheek;
 • levering van boeken op locatie;
 • advies rond schrijversbezoeken – we merken steeds opnieuw dat de ontmoeting met een auteur een enorme impuls aan het enthousiasme om te lezen geeft;
 • workshops en lezingen op maat voor teams en ouderavonden over leesbevordering,  leesmotivatie en boekpromotie en workshops ter oriëntatie op de collectie in de schoolbibliotheek.

Lees hier meer over het inrichten en onderhouden van de schoolbibliotheek

Voortgezet onderwijs

In het voortgezet onderwijs zakt, onder andere door tijdgebrek, bij een aantal kinderen de leesmotivatie wat in. We vinden het boeiend om van docenten te horen wat ze er aan doen om de kinderen toch aan het lezen te krijgen en denken daar graag over mee.

Wat we bieden:

 • advies rond de aanschaf van boeken, passend bij het beschikbare budget;
 • levering van boeken op locatie;
 • advies rond schrijversbezoeken en andere boekpromotende activiteiten

 

In Nederland geldt de wet op de vaste boekenprijs. Boeken hebben in iedere boekwinkel dezelfde prijs. Deze wet staat een korting van 5% toe wanneer onderwijsinstellingen boeken ten behoeve van hun bibliotheek bestellen. Deze korting geven wij natuurlijk graag! Bij grote aantallen van één titel, is een hogere korting toegestaan. Wanneer scholen besluiten met ons als leverende partij in zee te gaan, maken wij het aanschafvoorstel gratis. Voor de bezorging binnen Utrecht rekenen we geen bezorgkosten. Buiten Utrecht, binnen Nederland, is bezorging van bestellingen vanaf  €25,00 gratis. Voor verdere informatie over onze diensten, kan contact opgenomen worden via info@kinderboekwinkelutrecht.nl of per telefoon: 030 2322057.

 
Griffels en Penselen

19 boeken werden bekroond met een Zilveren Griffel e/of een Zilveren Penseel. Aan het begin van de Kinderboekenweek krijgt één van deze boeken de Gouden Griffel en één krijgt het Gouden Penseel.