De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

De Nationale Voorleesdagen

Datum: 25/01/2022 - 05/02/2022
Tijd: 00:00

Tijdens de Nationale Voorleesdagen vieren we dat veel en vaak voorlezen belangrijk én hartstikke leuk is!

Voorlezen prikkelt de fantasie bij kinderen, ontwikkelt hun taalgevoel en vergroot de woordenschat. Daarnaast is het erg gezellig om samen over een boek gebogen te zitten en ervan te genieten.

Elk jaar stellen wijze mensen een Prentenboek TopTien voor de Nationale Voorleesdagen samen en kiezen daaruit een Prentenboek van het Jaar. Het Prentenboek van het jaar 2022 is Maar eerst ving in een monster, van Tjibbe Veldkamp en Kees & Vera de Boer. En vooral die laatste naam maakt dat wij deze Voorleesdagen glunderen van trots: Vera is onze lieve, hardwerkende woensdagmiddagcollega!

Van het Prentenboek van het Jaar zijn verschillende editie te koop en er is een (bijna té) schattig vingerpopje van een monstertje, waarmee je het voorlezen nog aantrekkelijker maakt.

Op de foto Vera de Boer, onze vrolijke woensdagmiddagcollega die de schutbladen van Maar eerst ving ik een monster versierde met grappige monstertjes.

 
Utrechtse schrijvers

Het boek DE SPOKEN VAN HET STADHUIS staat vol met verhalen van Utrechtse auteurs. In onze winkel verkopen we graag de boeken van deze Utrechtse kanjers.