De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

Gary Northfield en Julius Zebra in de bibliotheek

Datum: 30/09/2020
Tijd: 15:00 - 16:00

Je kent vast de superkomische boeken over Julius Zebra, de dappere zebra die gladiator wordt en grote avonturen beleeft in het Romeinse Rijk, Egypte en Engeland. Ter ere van de start van de kinderboekenweek komt Gary Northfield, de schrijver en tekenaar van de boeken, speciaal naar Utrecht! Hij wordt geïnterviewd door Edward van de Vendel die het gesprek tussendoor meteen vertaald. Daarna geeft hij een workshop cartoon tekenen en leert hij je hoe hij zijn toffe tekeningen maakt.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘En toen..’, dus de avonturen van Julius Zebra passen daar helemaal bij! Gary tekent al sinds 2002 en schrijft het liefst over dieren. Het laatste deel van Julius Zebra, Julius Zebra  – Gedonder met de Grieken (Luitingh-Sijthoff) verscheen vorig jaar, en begin dit jaar kwam de gigagrappige Julius Zebra moppenboek uit.

Na het interview kun jij je vragen stellen aan Gary en geeft hij een workshop cartoon tekenen. Hij laat je zien hoe hij zijn toffe tekeningen maakt en je gaat zelf aan de slag.

Het gesprek is in het Engels. Misschien heb je al Engels op school maar Edward vertaalt tussendoor steeds wat hij bespreekt met Gary zodat je het gesprek heel goed kunt volgen.

Gary Northfield signeert na afloop bij de stand van De Utrechtse Kinderboekwinkel.

Voor deze activiteit moet je reserveren. Dat kan via de website van de Bibliotheek. Dit evenement is onderdeel van het ILFU International Literature Festival Utrecht. Meer info over het festivalprogramma vind je op www.ilfu.com

Locatie
Centrale Bibliotheek

 
Zilveren Griffels en Penselen 2020

Deze boeken werden bekroond met een Zilveren Griffel en/of een Zilveren Penseel 2020. Als de Kinderboekenweek begint, horen we welk boek de Gouden Griffel en welk boek het Gouden Penseel krijgt.