Geef een boek cadeau – De brief voor de koning voor slechts €3,50

Datum: 23/04/2021 - 23/05/2021
Tijd: 00:00

De jaarlijkse actie ‘Geef een boek cadeau’ start dit jaar, door de perikelen rond het corona-virus, wat later dan afgelopen jaren, maar is niet minder leuk dan afgelopen jaren, want als actietitel is gekozen voor DE BRIEF VOOR DE KONING van Tonke Dragt.

Het idee van de actie Geef een boek cadeau is dat er jaarlijks één toptitel, een echte klassieker, voor een heel zacht prijsje wordt aangeboden, zodat boekbezit voor iedereen mogelijk wordt; want hoe fijn is het om naast de boeken die van de bibliotheek leent, of op school leest, ook een boek te hebben dat helemaal van jou is.  Een boek dat niet terug hoeft als het uit is, maar een plekje op je kamer (en dus in je leven) kan krijgen.

DE BRIEF VOOR DE KONING  is tijdelijk voor €3,50 te krijgen en die prijs maakt, dat een heleboel kinderen dit boek cadeau kunnen krijgen. Om te zorgen dat we echt heel veel kinderen bereiken, hebben we net als voorgaande jaren weer een doneeractie in de winkel. Klanten kunnen een (of meer) exempla(a)r(en) van het boek bij ons kopen en in de winkel als donatie achterlaten. Deze gedoneerde exemplaren komen dan via Taal doet meer terecht bij kinderen uit gezinnen waar geen budget voor boekbezit is.

 
Zilveren Griffels en Penselen

Deze 17 boeken zijn bekroond met een Zilveren Griffel en/of een Zilveren Penseel. Als in oktober de Kinderboekenweek begint, horen we welke Griffel en welk Penseel GOUD wordt.