De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

Geef een boek cadeau

Datum: 10/02/2023 - 10/03/2023
Tijd: 00:00

In het kader van de actie ‘Geef een boek cadeau!’ ligt vanaf 10 februari Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon voor €2,99 te koop in de boekhandel. 

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Ieder jaar bundelen boekhandels en diverse partners hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek te kunnen aanbieden voor een klein bedrag. Op die manier wordt boekbezit haalbaar voor iedereen.

Dolfje Weerwolfje is het eerste boek van de inmiddels 25-delige serie over een jongetje dat bij volle maan in een weerwolf verandert. Geschreven door één van de bekendste en meest geliefde kinderboekenschrijvers van Nederland: Paul van Loon.

Dolfje Weerwolfje is een boek met een boodschap. Accepteer jezelf zoals je bent, en anderen zoals zij zijn. Fijn dus als we samen  – ouders, grootouders, oom en tantes, maar ook onderwijzers, leraren, schoolbesturen, noem maar op –  ervoor zorgen dat ieder kind in Nederland in februari Dolfje Weerwolfje krijgt (en leest, natuurlijk!).

Omdat boekbezit en de gang naar de boekwinkel niet voor iedereen vanzelfsprekend is, houden we weer een inzamelactie in de winkel. Klanten kunnen Dolfje Weerwolfje bij ons aanschaffen en ook meteen in de winkel achterlaten als donatie. Voor de verspreiding van de gedoneerde boeken werken we dit jaar weer samen met Stichting Durf te Dromen en Taal Doet Meer.

Stichting Durf te Dromen gaat ervan uit dat kinderen heel veel kunnen bereiken, als ze de kans daarvoor krijgen. Op twee locaties in de stad (in Overvecht en in Leidsche Rijn) worden kinderen begeleid bij hun huiswerk en het ontwikkelen van hun talenten.

Taal Doet Meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie, die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en van oorsprong anderstalige Utrechters. Taal Doet Meer wil mensen verbinden. Taal is daarbij belangrijk. Taal Doet Meer stimuleert Utrechters om te leren en maakt de onderlinge ontmoeting mogelijk. Taal verbindt mensen en Taal Doet Meer verbindt mensen met taal. Dit gebeurt op een heel praktische en tegelijk ook persoonlijke manier. Het aanbod strekt zich uit van 0 – 100 jaar!

Later dit jaar volgt de actie Geef een prentenboek cadeau met als actie-titel De kleine ijsbeer.

 
Utrechtse schrijvers

Het boek DE SPOKEN VAN HET STADHUIS staat vol met verhalen van Utrechtse auteurs. In onze winkel verkopen we graag de boeken van deze Utrechtse kanjers.