De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

Online inspiratie-‘bijeenkomst’ voor basisschoolleerkrachten met Arend van Dam

Datum: 11/05/2020 - 20/05/2020
Tijd: Gehele dag

Onze missie kinderen op het spoor van mooie, leuke en spannende boeken voor een leven vol leesplezier te zetten, delen we al bijna 40 jaar met basisscholen in Utrecht. Daarom vonden we het de hoogste tijd de leerkrachten van Utrechtse basisscholen uit te nodigen voor een inspiratie-avond, om onze wederzijdse passie te delen. Gezien de (verstandige) maatregelen rond het Corona-virus, lijkt het ons nu niet een heel goed idee dat jullie met z’n allen tegelijk hier komen. Daarom inspireren we jullie via YouTube!

Arend van Dam is onze gast. Hij is onder meer bekend van zijn fijne (voorlees)boeken met uiteenlopende thema’s rond geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en kunst. In 2019 werd zijn indrukwekkende boek De reis van Syntax Bosselman genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs en bekroond met een Zilveren Griffel. Op dit moment werkt hij aan het kinderboekenweekgeschenk voor de Kinderboekenweek van 2020. Hij leek ons dus bij uitstek geschikt om alvast vooruit te blikken op de komende Kinderboekenweek die het thema ‘En toen?’ heeft en waarin verhalen over en uit de geschiedenis centraal komen te staan.

Verder geven we jullie  informatie over de twintig thematitels voor de Kinderboekenweek.

KLIK HIER OM ERBIJ TE ZIJN!

Inhoud:
00:00 – Welkom!
01:12 – Arend van Dam
09:05 – Thematitels voor groep 1 & 2
13:59 – Thematitels voor groep 3 & 4
17:18 – Thematitels voor groep 5 & 6
21:08 – Thematitels voor groep 7 & 8
25:25 – Bestelinformatie & winactie

 

Locatie
In de winkel

 
Zilveren Griffels en Penselen 2020

Deze boeken werden bekroond met een Zilveren Griffel en/of een Zilveren Penseel 2020. Als de Kinderboekenweek begint, horen we welk boek de Gouden Griffel en welk boek het Gouden Penseel krijgt.