Kinderboekenweek 2021

06/10/2021 - 17/10/2021

De leukste week van het jaar en de enige week die elf dagen duurt: DE KINDERBOEKENWEEK!

Het thema van de Kinderboekenweek is Worden wat je wilt. CPNB geeft met dit thema boeken over beroepen extra aandacht.

Bette Westera, die afgelopen jaar de Gouden Griffel won met Uit elkaar, schreef het Kinderboekenweekgeschenk. Tiril en de toverdrank, heet het boek dat je van ons cadeau krijgt wanneer je voor minstens €12,50 aan kinderboeken koopt.

Mark Janssen, winnaar van de Kinderboekwinkelprijs 2019, maakte het prentenboek voor de Kinderboekenweek, dat voor €7,25 te koop is.

aanvang: 00:00

 

Kinderboekenweekconcert met Jeroen Schipper

06/10/2021

We openen de Kinderboekenweek op hoogst feestelijke wijze met een spetterend concert van Utrechts leukste muziekmeester: Jeroen Schipper!

Vanaf 16.00 uur ben je welkom in de Uitalage op de Steenweg 34 om te mee te zingen en te swingen.
Toegang is gratis; reserveren is niet nodig, komen wel!

Foto gemaakt door Floris Heuer

locatie: Uitalage

aanvang: 16:00

 

Bob Popcorn-feest met Maranke Rinck en Martijn van der Linden

10/10/2021

De boeken over Bob Popcorn zijn ontzettend populair. Het eerste deel, Bob Popcorn, kreeg de Kinderboekwinkelprijs 2020 en ook het tweede deel, Bob Popcorn – De popcornspion viel in goede aarde bij de fans. Geweldig leuk nieuws dus dat Maranke Rinck en Martijn van der Linden, die Bob Popcorn samen maken, op bezoek komen!

Ze vertellen over Bob Popcorn en over de andere boeken die ze maken. Martijn leert je hoe je zelf Bob Popcorn kan tekenen en ze maken ter plekke kakelverse popcorn die jij mag versieren en opsnoepen!

Voor kinderen van 5 tot 9 jaar, graag vooraf aanmelden via info@kinderboekwinkelutrecht.nl

locatie: In de winkel

aanvang: 15:00

 

Kinderboekenweek: Pim Lammers in de Uitalage

13/10/2021

We strijken nog een keer neer in de Uitalage om de Kinderboekenweek goed te vieren!

Pim Lammers wilde vroeger graag schrijver worden en dichter. En ook voorlezer. Dat is allemaal gelukt, dus hij is echt een ‘Worden-wat-je-wilt-expert’.

Om iedereen te helpen later ook te worden wat je wil schreef hij het boek Hoe beroof je bank? En ook schreef hij over een lammetje dat eigenlijk een varken is. Met hulp van de dierenarts kan dit lammetje worden wat het is.

Vanaf 16.00 uur ben je welkom in de Uitalage op de Steenweg 34 om te genieten van de verhalen en gedichten van Pim.
Voor kinderen van 5  t/m 9 jaar. Reserveren is niet nodig, komen wel!

 

locatie: Uitalage

aanvang: 16:00

 

Mark Janssen in de Bibliotheek

16/10/2021

Mark Janssen won in 2019 de Kinderboekwinkelprijs voor zijn boek Eiland. Dit jaar maakte hij het prentenboek voor de Kinderboekenweek: ‘Dromer’. Deze zaterdagochtend bezoekt hij de bibliotheek op de Neude! Hij leest voor, gaat tekenen en natuurlijk mag jij met hem meedoen.

Informatie over het reserveren van een kaartje vind je op de website van de Bibliotheek.

locatie: Centrale Bibliotheek

aanvang: 11:00

 

Talentenfeest in de Bibliotheek

16/10/2021

Van talenwonder tot dingenzoeker, welk talent past bij jou? Kom naar het grote Talentenfeest in bieb Neude en probeer het uit. Wat dacht je van Dagoberts’ bankbiljetten tekenen? Of de beste ninja-technieken leren? Er zijn toffe workshops, die worden gegeven door bekende kinderboekenschrijvers en stoere workshopgevers. Zoals schrijver Tosca Menten (bekend van Dummie de Mummie) en sterrenexpert Govert Schilling of natuurdetective Jacco de Struiner.

Daarnaast is er nog veel meer te doen, zoals dansen in de silent disco, neerstrijken in restaurant Noda of stadscafé Meneer Potter en wij zijn er ook met een boekenstand!

Tijdens het feest kun je twee talentenworkshops volgen. Ouders/verzorgers mogen gratis mee de bieb in maar kunnen helaas niet deelnemen aan de workshops. Uiteraard kunnen zij wel meedansen in de silent disco, boeken ruilen en koffie drinken.

Informatie over het reserveren van een kaartje vind je op de website van de Bibliotheek.

locatie: Centrale Bibliotheek

aanvang: 16:00