De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

De Utrechtse Kinderboekwinkel

Al ruim 40 jaar is De Utrechtse Kinderboekwinkel dé plek in Utrecht voor iedereen die belangstelling heeft voor kinder- en jeugdboeken: liefhebbers en professionals, (heel) jong en oud(er). In de winkel aan de Ganzenmarkt ben je van harte welkom om ons uitgebreide assortiment te bekijken. Alle boeken worden door ons gelezen en we vertellen er graag over. We geven met veel plezier advies voor mooie cadeaus, een boek voor je boekbespreking, een lekker boek voor in de vakantie, thematische boeken voor scholen… De vragen van onze klanten zien we als leuke uitdagingen om mee aan de slag te gaan. We werken graag op maat.

Op de foto’s, van linksboven tot rechtsonder:
De foto’s zijn gemaakt door Martijn Schruijer www.studiomsf.nl 

Dorothé heeft de liefde voor boeken met de paplepel ingegoten gekregen. Vanaf eind 2012 is ze de eigenaar van de winkel, daarvoor werkte ze jarenlang in het onderwijs als leerkracht op verschillende basisscholen en als docent op de Pabo.
Jeroen besloot na ruim 25 gelukkige jaren in het (speciaal) basisonderwijs gewerkt te hebben, dat het tijd werd voor wat anders. Hij wilde wat meer van de wereld te zien. Geen betere plek voor hem dus dan tussen de boeken, want met een boek ben je altijd een beetje op reis.
Lia is de oprichter van De Utrechtse Kinderboekwinkel. In 1981 opende ze De Utrechtse Kinderboekwinkel in de Predikherenstraat. In 1994 verhuisde ze met de winkel naar de Ganzenmarkt. Ze is nu -nog steeds onverminderd belezen, bevlogen en enthousiast-  betrokken als adviseur en vaste invaller. Ze is lid van de Sardes-Leespluimjury. In 2005 werd ze gekozen als beste boekverkoper van het jaar. Elders op onze website lees in een blog over Lia’s geschiedenis met de winkel. Op ons Youtube-kanaal staat een filmpje over de beginjaren van Lia en de winkel.
Maria
is co-auteur van de spannende jongerenromans Dertiendagh en Het oog van de dageraad. Ze is vertaalster van Engelstalige jeugdromans en kinderboeken. Ze is al jaren bij de winkel betrokken, de laatste tijd als vaste invaller. Als de nood hoog is (of het gewoon gezellig druk is), laat Maria haar schrijf- en vertaalwerk vallen en springt op haar ijzeren ros om ons te helpen.
Maud is een echte boekenwurm die zich – om er nog maar een dierenmetafoor bij te halen- als een visje in het water voelt tussen de boeken. Naast haar werk als boekverkoper in onze winkel, is ze vrijwilliger in de schoolbibliotheek van de Pijlstaart, dingenzoeker en yogadocent.
Voor Mirjam geldt: een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Haar lievelingsboek, Matilda van Roald Dahl, leest ze minstens één keer per jaar. Naast haar werk in de winkel is ze freelance-kinderboekenredacteur en heeft in die hoedanigheid de boeken vaak al gelezen voor ze in de winkel liggen.

We staan voor je klaar, online en in de winkel aan de Ganzenmarkt.

Voor kersverse ouders en hun pasgeboren kind hebben we een welkomscadeautje klaarliggen in de winkel, lees hier verder…

Over deze website
Het ontwerp voor onze website is gemaakt door Marcel Bosma van MBGO
De website is gebouwd door Marten Timan: Atypisch webdesign en webdevelopment

De vrolijke gansjes die her en der opduiken, zijn getekend door Merle van Hees. Zij maakte jaren geleden een tekening van onze winkel waarop ze, ingegeven door de locatie, ganzen tekende die voor, in en om de winkel een markt bezochten. Voor de website tekende ze er nog een flink aantal lezende en met boeken sjouwende ganzen bij. Haar vlotte pennenstreek en opgewekte stijl vinden we goed bij de uitstraling van onze winkel passen; we zijn er heel blij mee en vonden het zeer verdrietig te moeten vernemen dat Merle, een paar weken voor de website de lucht in ging, is overleden.

 
Utrechtse schrijvers

Het boek DE SPOKEN VAN HET STADHUIS staat vol met verhalen van Utrechtse auteurs. In onze winkel verkopen we graag de boeken van deze Utrechtse kanjers.