De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

De Utrechtse Kinderboekwinkel

Al bijna 40 jaar is De Utrechtse Kinderboekwinkel dé plek in Utrecht voor iedereen die belangstelling heeft voor kinder- en jeugdboeken: liefhebbers en professionals, (heel) jong en oud(er). In de winkel aan de Ganzenmarkt ben je van harte welkom om ons uitgebreide assortiment te bekijken. Alle boeken worden door ons gelezen en we vertellen er graag over. We geven met veel plezier advies voor mooie cadeaus, een boek voor je boekbespreking, een lekker boek voor in de vakantie, thematische boeken voor scholen… De vragen van onze klanten zien we als leuke uitdagingen om mee aan de slag te gaan. We werken graag op maat.

Op de foto’s, van linksboven tot rechtsonder:

Dorothé heeft de liefde voor boeken met de paplepel ingegoten gekregen. Vanaf eind 2012 is ze de eigenaar van de winkel, daarvoor werkte ze jarenlang in het onderwijs als leerkracht op verschillende basisscholen en als docent op de Pabo. Elke maand geeft Dorothé een boekentip als lid van het boekenpanel van boekenbijlage
Lia is de oprichter van De Utrechtse Kinderboekwinkel. Ze is lid van de Sardes-Leespluimjury. In 2005 werd ze gekozen als beste boekverkoper van het jaar.
Maria is co-auteur van de spannende jongerenromans Dertiendagh en Het oog van de dageraad. Ze is vertaalster van Engelstalige jeugdromans en kinderboeken. Ze is al jaren bij de winkel betrokken, de laatste tijd als vaste invaller.
Maud is een echte boekenwurm die zich – om er nog maar een dierenmetafoor bij te halen- als een visje in het water voelt tussen de boeken. Naast haar werk als boekverkoper in onze winkel, heeft ze een eigen styling-bedrijf:  Studio West Styling
Voor Mirjam geldt: een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Ze is, naast Dorothé, onze contactpersoon voor scholen en bibliotheken. Ze werkt freelance als kinderboekenredacteur.
Netti werkt in het weekend in de winkel. Thuis is ze altijd aan het lezen; Netti heeft echt ALLES gelezen wat er bij ons in de kasten staat!

We staan voor je klaar, online en in de winkel aan de Ganzenmarkt.

Voor kersverse ouders en hun pasgeboren kind hebben we een welkomscadeautje klaarliggen in de winkel, lees hier verder…

Over deze website
Het ontwerp voor onze website is gemaakt door Marcel Bosma van MBGO
De website is gebouwd door Marten Timan: Atypisch webdesign en webdevelopment

De vrolijke gansjes die her en der opduiken, zijn getekend door Merle van Hees. Zij maakte jaren geleden een tekening van onze winkel waarop ze, ingegeven door de locatie, ganzen tekende die voor, in en om de winkel een markt bezochten. Voor de website tekende ze er nog een flink aantal lezende en met boeken sjouwende ganzen bij. Haar vlotte pennenstreek en opgewekte stijl vinden we goed bij de uitstraling van onze winkel passen; we zijn er heel blij mee en vonden het zeer verdrietig te moeten vernemen dat Merle, een paar weken voor de website de lucht in ging, is overleden.

 
Boeken en spelletjes om de moed erin te houden bij het thuisonderwijs