(Jeugd)boeken schrijven – Cursus voor volwassenen

Datum: 02/03/2024
Tijd: 11:00 - 14:00

In deze cursus, verzorgd door Enne Koens, wordt verwacht dat je met een idee voor een boek van start gaat. We gaan focussen op afmaken: De plot uitwerken en perfectioneren, stoeien met stijl, taal en ritme. Past het verhaal bij je doelgroep? Klopt de taal bij je personages? Wanneer past het bij de leeftijd die je in je hoofd hebt? Is het van A tot Z spannend? Wie ben jij in het kinderboekenlandschap, en wat heb je te zeggen? Wat zijn de vereiste voor de opmaak van je manuscript als je het naar een uitgever stuurt, en wat moet er eigenlijk in zo’n begeleidende brief? Een toegepaste cursus op jou en je manuscript. We gaan tussentijds lezen en elkaar feedback geven. De sessies zullen ook altijd heel praktisch zijn, inspireren, nieuw materiaal opleveren en techniek behandelen.

Wanneer:
Maandelijks op zaterdag 2 maart, 30 maart, 20 april, 18 mei, 1 juni en 29 juni. ‘24 van 11 tot
14 uur (neem lunch mee, maar er is ook een supermarkt nextdoor)

Waar:
Boven de kinderboekwinkel op de Ganzenmarkt 10 in Utrecht
Prijs: 450 euro (incl. 21% BTW)
Inschrijven: enne.koens@gmail.com

Locatie
In de winkel

 
Utrechtse makers

In de Utrechtse Kinderboekwinkel zijn we trots op – en blij met alle mooie kinderboeken die in onze eigen stad gemaakt worden!
Veel toonaangevende kinderboekenmakers wonen in Utrecht; logisch ook, als je bedenkt dat Utrecht Unesco City of Literature is.