---

In deze nieuwsbrief staan maar liefst 10 goede redenen waarom je in deze vrolijke vakantieweken even bij ons langs moet komen.

1. Kom de BK-Junior ophalen

De Boekenkrant-Junior staat boordevol leuke vakantietips. In de rubriek 'De boekhandelaar tipt' staan drie zomerse tips van Dorothé. Als je in de winkel bent om een (gratis) exemplaar op te halen, kun je ons meteen om meer tips vragen, want we hebben nog heel veel andere goede ideeën over wat jij kunt lezen deze zomer.

2. De jongen die draken kweekte

Onlangs verscheen het boek De jongen die draken kweekte (8+). Leander (10 jaar) las het en schreef de aanbeveling op onze website. Jij kunt ook kennismaken met dit boek. We hebben een gratis promo-boekje met de eerste hoofdstukken voor je klaarliggen in de winkel. (Je kunt natuurlijk ook meteen het hele boek kopen - het is namelijk echt erg leuk!)

3. Vakantie-koopjes

Onder het motto 'Zo past er zeker een extra boek in je koffer' liggen er fijne vakantie-aanbiedingen in de winkel. Bijvoorbeeld drie Kluitman-AVI-boekjes voor de prijs van twee, deel 1 van De sleutel van Sleedoorn (12+) voor slechts €5,00, Sammie en opa (8+) van Enne Koens voor €4,99 en onze jaarlijkse vakantie-actie: drie luisterboeken halen, twee betalen (fijn tijdens lange autoritten).

4. Er is een nieuw boek van David Walliams verschenen!

Papa Bandiet (9+) heet het nieuwste boek van de Engelse komiek David Walliams. Het is lekker dik, ontzettend grappig en ook nog eens spannend, precies wat je nodig hebt in de vakantie!

5. Zoek en vind een fijn vakantie-doeboek

We hebben een heel uitgebreide collectie vakantie-doeboeken. Van Kolletje tot Het onwijs grote filosofendoeboek en van Het grote AVI-doeboek tot het Niek de Groot Vakantieboek; echt voor elk wat wils. 

6. Dog man (7+)

Door een gemene streek van Karel Kat liggen agent de Ridder en zijn hond Kees in het ziekenhuis. Ze zijn niet meer te redden. Dan bedenkt de dokter iets: hij zet het hoofd van Kees op het lijf van de agent. Zo ontstaat DOG MAN, een ontzettend slimme, sterke superheld. 

 

7. Het 'Utrecht is mijn Ibiza' - T-shirt

De Utrechtse cartoonist en kunstenaar Argibald bedacht en maakte deze te gekke, bedrukte T-shirts met een tekst waar menig Utrechter zich in zal kunnen vinden. Verkrijgbaar in de maten S, M, L, XL - en hebben we je maat even niet in de winkel, dan hebben we 'm zo voor je besteld - €25,-

8. Een kusje van kleine vis 

Vingerpop-boekjes zijn doorgaans zeer geliefd bij onze allerjongste klanten (0+). Dit nieuwe boek van Lucy Cousins is een vrolijk pareltje binnen het genre.

9. Lekker lezen (en even niet voor je lijst)

I see London, I see France(14+) is het ultieme boek om fijn bij weg te dromen aan de rand van het zwembad of in je achtertuin. Lezend over Sydney die kris-kras door Europa reist, hoef je zelf eigenlijk niet eens van huis om een heerlijke vakantie te hebben. In de winkel hebben we nog veel meer spannende, mooie en meeslepende boeken die garant staan voor een ontspannen zomer. We geven graag advies. 

10. Zaterdagochtend = Voorleesochtend; ook in de vakantie

Elke zaterdag lezen we om 10.00 uur voor aan kinderen van 3 tot 6 jaar en natuurlijk ook aan hun (groot)ouders, zusjes en broertjes. In de vakantie gaan we daar gewoon mee door, leuk als je een keer aanschuift. Ben je nieuwsgierig naar wat we gaan lezen, kijk dan vrijdagmiddag op onze Facebookpagina

---