De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

Briljante planten in het Stadsklooster

Datum: 08/10/2022
Tijd: 15:00 - 16:30

Kinderboekenschrijver Geert-Jan Roebers, alias ‘de bladluis’, neemt je mee op een superspannend avontuur. De stand up bioloog laat zien wat er allemaal pal onder je neus gebeurt en vertelt wonderlijke weetjes over bizarre beestjes en prachtige plantjes. Dit doet hij in een presentatie in het Stadsklooster Utrecht. Daarna mogen de kinderen op safari in de tuin! In de tuin van het Stadsklooster zijn heel wat kleine natuurschatten en kriebelbeestjes te ontdekken. Tip: neem je (insecten)vergrootglas mee!

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, 0p de website van het Stadsklooster vind je alle informatie en daar kun je ook een kaartje (€4,50 per stuk) bestellen.

Over Geert-Jan Roebers:

Geert-Jan Roebers is stand up bioloog en kinderboekenschrijver. Hij schreef onder meer de boeken Briljante planten en Soortenschat. Binnenkort verschijnt zijn boek Dit was de plastictijd. Geert-Jan woont in Utrecht en is al zijn hele leven gek van de natuur. Of het nou gaat om de oceaan of het regenwoud, de woestijn of zijn eigen achtertuin, kleine beestjes (‘de bladluis’) of giganten: voor hem telt alles mee. Geen wonder dat Geert-Jan deze editie van de Kinderboekenweek Gi-ga-groen mee bedacht heeft.

Over het Stadsklooster:

Stichting Stadsklooster Utrecht is ontstaan uit een buurtinitiatief in Lombok. In de voormalige Antoniuskerk in Utrecht worden er inspirerende evenementen georganiseerd en gefaciliteerd. Het Stadsklooster wil zo een magische plek creëren waar cultuur, creativiteit en zingeving samenkomen.

Locatie
Stadsklooster Utrecht

 
Griffels en Penselen

19 boeken werden bekroond met een Zilveren Griffel e/of een Zilveren Penseel. Misjka, van Edward van de Vendel, kreeg de Gouden Griffel en Djenné Fila kreeg voor haar illustraties in Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen het Gouden Penseel.