Cursus Jeugdboeken schrijven voor gevorderden

Datum: 30/09/2023
Tijd: 11:00 - 14:00

Tijdens de maanden dat Nederland vanwege het corona-virus in lockdown zat, startte Enne Koens een online schrijfcafé met het thema ‘jeugdboeken schrijven’ . Nu zet ze dit schrijfcafé voort, niet meer online, maar met een cursus bij ons in de winkel!

In deze gevorderde cursus wordt verwacht dat je met een idee, begin van een plot en een aantal scènes uitgeschreven van start gaat. In zes bijeenkomsten gaan we focussen op afmaken: De plot uitwerken en perfectioneren, stoeien met stijl, taal en ritme. Past het verhaal bij je doelgroep? Klopt de taal bij je personages? Is het van A tot Z spannend? Wie ben jij in het kinderboekenlandschap en wat heb je te zeggen? Wat zijn de vereiste voor de opmaak van je manuscript als je het naar een uitgever stuurt en wat moet er eigenlijk in die begeleidende brief? Een toegepaste cursus op jou en je manuscript. We gaan veel lezen en feedback geven, maar de sessies zullen ook altijd inspireren, nieuw materiaal opleveren en techniek behandelen.

Wanneer:
De zes maandelijkse bijeenkomsten van 11 – 14.00 uur zijn op de volgende zaterdagen:
30 september
4 november
25 november
16 december
20 januari (2024)
10 februari (2024) 
(neem lunch mee, maar er is ook een supermarkt nextdoor)

Prijs: 450 euro

Inschrijven voor deze cursus doe je bij Enne Koens: enne.koens@gmail.com 

Over Enne Koens:
Enne Koens schrijft theaterteksten en (prachtige) kinderboeken. Haar boeken vallen vaak in de prijzen, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast is ze een ervaren en inspirerende schrijfdocent.

Locatie
In de winkel

 
Utrechtse makers

In de Utrechtse Kinderboekwinkel zijn we trots op – en blij met alle mooie kinderboeken die in onze eigen stad gemaakt worden!
Veel toonaangevende kinderboekenmakers wonen in Utrecht; logisch ook, als je bedenkt dat Utrecht Unesco City of Literature is.