De bieb is buiten – een stad vol verhalen

Datum: 10/07/2022 - 24/07/2022
Tijd: Gehele dag

De Bibliotheek toert de eerste weken van de zomervakantie met een biebfiets door de stad.  Met de biebfiets brengen ze de mooie verhalen rond uit het boek De spoken van het Stadhuis en andere Utrechtse verhalen dat speciaal voor Utrecht 900 is samengesteld door Koos & Mathijs Meinderts. In dit boek staan 20 verhalen over 20 bijzondere locaties in de stad. De biebfiets toert langs al deze plekken, waar voorlezers van de bieb of de schrijvers zelf hun korte verhaal voorlezen. Er is vaak iets extra’s te ontdekken en te doen. Je kan kennismaken met de schrijvers en natuurlijk met andere boeken en verhalen.

Op 23 juli komt de bieb-bakfiets in De Utrechtse Kinderboekwinkel langs, hoe leuk is dat?!  Er is namelijk een verhaal dat speelt in de Utrechtse werfkelders en dát verhaal wordt in onze kelder voorgelezen.

Wil je weten waar de biebfiets nog meer komt, kijk dan op de website van de Bibliotheek.

 
Utrechtse makers

In de Utrechtse Kinderboekwinkel zijn we trots op – en blij met alle mooie kinderboeken die in onze eigen stad gemaakt worden!
Veel toonaangevende kinderboekenmakers wonen in Utrecht; logisch ook, als je bedenkt dat Utrecht Unesco City of Literature is.