De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

De Kindernacht van de poëzie

Datum: 07/10/2022
Tijd: 19:30 - 21:00

Kom luisteren naar grappige, griezelige, spannende en ontroerende poëzie, spoken word en muziek tijdens de Gi-Ga-Groene Kindernacht van de Poëzie.

Bette Westera, bekend van Uit elkaar en Het Kinderboekenweekgeschenk van 2021 Tiril en de toverdrank, treedt op. Ook Bibi Dumon Tak en Elten Kiene laten hun mooiste gedichten horen. Ted van Lieshout zal voordragen uit de verzamelbundel Heel de wereld wordt wakker die is samengesteld door Jaap Robben. De bundel – die op 28 september verschijnt – bevat 333 gedichten uit de moderne kinderpoëzie, waaronder enkele van Van Lieshout. De avond zal gepresenteerd worden door Milouska Meulens , bloementovenaar Yvonne Lacet maakt de mooiste illustraties en er is muziek door Luc van Loo en Marcelle van der Velden.

De Kindernacht is onderdeel van het ILFU. Kaartjes koop je via de website van de Bibliotheek

Locatie
Centrale Bibliotheek

 
Griffels en Penselen

19 boeken werden bekroond met een Zilveren Griffel e/of een Zilveren Penseel. Misjka, van Edward van de Vendel, kreeg de Gouden Griffel en Djenné Fila kreeg voor haar illustraties in Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen het Gouden Penseel.