De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

De Nationale Voorleesdagen

Datum: 25/01/2023 - 04/02/2023
Tijd: 00:00

Van 25 januari t/m 4 februari vieren we de Nationale Voorleesdagen. Het CPNB koos tien boeken die samen de Prentenboek TopTien vormen. Maximiliaan Modderman geeft een feestje is gekozen als prentenboek van het jaar. De Voorleesdagen worden op 25 januari ‘s ochtends  geopend in de Bibliotheek aan de Neude met een Voorleesontbijt waar niemand minder dan Douwe Bob komt voorlezen.

Van het Prentenboek van het Jaar zijn verschillende edities te koop: een reguliere editie, een editie met een vingerpopje en (uitsluitend in de winkel) een mini-editie.

…en, na bijna drie jaar pikken wij onze traditie van de wekelijkse voorleesochtend weer op! Geen mooier moment om dat te doen dan tijdens de Nationale Voorleesdagen. Vanaf deze week kun je dus weer elke zaterdag om 10.00 uur aanschuiven.

 
Griffels en Penselen

19 boeken werden bekroond met een Zilveren Griffel e/of een Zilveren Penseel. Misjka, van Edward van de Vendel, kreeg de Gouden Griffel en Djenné Fila kreeg voor haar illustraties in Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen het Gouden Penseel.