De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

Geef een prentenboek cadeau

Datum: 12/05/2023 - 12/06/2023
Tijd: 00:00

In het kader van de actie ‘Geef een prentenboek cadeau!’ ligt vanaf 12 mei Kleine ijsbeer – een ijsbeer in de tropen van Hans de Beer voor €2,99 te koop in de winkel. 

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Ieder jaar bundelen boekhandels en diverse partners hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek te kunnen aanbieden voor een klein bedrag. Op die manier wordt boekbezit haalbaar voor iedereen.

Lars, een kleine ijsbeer wordt door zijn vader voor het eerst meegenomen naar de zee. Vader leert hem om te zwemmen, vissen te vangen en een sneeuwhoop te maken als bescherming tegen de wind wanneer je slaapt.

Maar als de kleine ijsbeer wakker wordt, dobbert hij op een ijsschots midden in zee. Waar is papa gebleven? En wat is het water hier warm! Uiteindelijk komt de ijsbeer terecht in een vreemd warm land waar alles groen is. Hij ziet er vreemde planten en bloemen en ontmoet dieren die hij nog niet kent. Maar hoe komt hij weer thuis? Zijn nieuwe vriend Hippo schiet te hulp. 

Doneer een boek
Omdat boekbezit en de gang naar de boekwinkel niet voor iedereen vanzelfsprekend is, houden we weer een inzamelactie in de winkel. Klanten kunnen Kleine ijsbeer bij ons aanschaffen en ook meteen in de winkel achterlaten als donatie. Voor de verspreiding van de gedoneerde boeken werken we samen met  Taal Doet Meer.

Taal Doet Meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie, die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en van oorsprong anderstalige Utrechters. Taal Doet Meer wil mensen verbinden. Taal is daarbij belangrijk. Taal Doet Meer stimuleert Utrechters om te leren en maakt de onderlinge ontmoeting mogelijk. Taal verbindt mensen en Taal Doet Meer verbindt mensen met taal. Dit gebeurt op een heel praktische en tegelijk ook persoonlijke manier. Het aanbod strekt zich uit van 0 – 100 jaar!

 

 
Utrechtse schrijvers

Het boek DE SPOKEN VAN HET STADHUIS staat vol met verhalen van Utrechtse auteurs. In onze winkel verkopen we graag de boeken van deze Utrechtse kanjers.