De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

Het lammetje dat een varken is

Datum: 30/04/2023
Tijd: 16:00 - 17:30

In de meivakantie gaat de nieuwe theatervoorstelling Het lammetje dat een varken is (4-104 jaar) van Het Filiaal theatermakers in première in de  Stadsschouwburg Utrecht. Op maandag 1 mei is de voorstelling ook in de Stadsschouwburg te zien.

Deze originele, vrolijke voorstelling, gebaseerd op drie prentenboeken van Pim Lammers, gaat over jezelf zijn en het belang van vriendschap. In Het Lammetje dat een varken is ontmoeten we een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De Boer en de dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel de kameel zijn de dieren in rep en roer, want er komt een nieuw dier op de boerderij wonen. Die vreemde kameel geeft een exotisch feestje voor iedereen.

Sacha Muller vertaalt de prentenboeken naar theater. Zijn medespeler is Maurits van den Berg. De voorstelling is doorspekt met live liedjes, die de spelers maakten in samenwerking met Gábor Tarján. Sacha en Maurits schitterden eerder in de Filiaal voorstelling Back to Oz. Ook maakten zij samen succesvolle jeugdvoorstellingen voor Toneelschap Beumer&Drost, waaronder Gasten die in 2007 een Zilveren Krekel won.

Kijk op hetfiliaal.nl voor alle data, locaties en kaartverkoop.

Locatie
Stadsschouwburg Utrecht

 
Utrechtse makers

In de Utrechtse Kinderboekwinkel zijn we trots op – en blij met alle mooie kinderboeken die in onze eigen stad gemaakt worden!
Veel toonaangevende kinderboekenmakers wonen in Utrecht; logisch ook, als je bedenkt dat Utrecht Unesco City of Literature is.