De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

Jozua Douglas komt vertellen en signeren

Datum: 01/07/2022
Tijd: 16:00 - 17:00

Toen Jozua Douglas in september 2021 over zijn nieuwe boek Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia kwam vertellen, konden, vanwege de corona-maatregelen, niet al zijn Utrechtse fans daar bij zijn. Daarom zijn we hartstikke blij dat Jozua nog een keer bij ons op bezoek wil komen! Zorg dat je er deze keer bij bent en meld je aan via info@kinderboekwinkelutrecht.nl 

Foto Mark Kohn

Jozua Douglas werd geboren in een piepklein, armoedig huisje bij de dijk. Dat is best sneu als je bedenkt dat zijn voorvader een beroemde ridder was met een groot kasteel in Schotland. Nu woont Jozua in de provincie Utrecht. Jozua begon zijn carrière met poëzie schrijven en won hiermee diverse prijzen. Inmiddels schrijft hij voor kinderen. Zijn boeken De verschrikkelijke badmeester, De vreselijke tweeling en de serie Costa Banana zijn ongelooflijk grappig en razend populair. Er verschenen ook prentenboeken van zijn hand, waaronder De Kusjeskrokodil (met Loes Riphagen) en Het monsterbonsterbulderboek (met Marieke Nelissen). Zijn nieuwste boek is Bureau Speurneus en de boekenmaffia, deel twee in deze serie verschijnt in september.

Jozua won verschillende prijzen met zijn boeken: de Hotze de Roosprijs met De verschrikkelijke badmeester, de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor De gruwelijke generaal, de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor De ongelooflijke Ravi Ravioli. Ook verkoos het kinderboekenpanel van DWDD beide boeken tot een van de beste kinderboeken van 2015 en 2016. In 2018 schreef Jozua het Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie, deel 5 in de serie Costa Banana.

Houd je je boekbespreking over een van Jozua’s boeken? Kijk dan op de boekbesprekingpagina van Jozua Douglas voor tips en een spreekbeurtpakket.

 

Locatie
In de winkel

 
Utrechtse makers

In de Utrechtse Kinderboekwinkel zijn we trots op – en blij met alle mooie kinderboeken die in onze eigen stad gemaakt worden!
Veel toonaangevende kinderboekenmakers wonen in Utrecht; logisch ook, als je bedenkt dat Utrecht Unesco City of Literature is.