De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

Signeersessie bij Roberto Gelato

Datum: 20/06/2024
Tijd: 15:30 - 16:30

Beter kan eigenlijk niet: een signeersessie bij de geweldige Roberto Gelato in de winkel!

Eveline Baar schreef het boek De Gouden IJscoupe. Het verhaal gaat over de zeer prestigieuze prijs de ‘Coppa d’Oro’. Roberto won deze prijs in 2019, dus geen betere plek om dit spannende boek te kopen dan in deze ijssalon!

Eveline komt signeren, wij komen met boeken en Roberto heeft natuurlijk, als altijd, een vitrine vol heerlijke smaken. Dat belooft een topmiddag te worden!

Over het boek:
Elk jaar doet de vader van Vito mee aan de strijd om de Gouden IJscoupe. Dit is de allerbelangrijkste prijs die je als Italiaanse ijsmaker kan winnen! Voor de vijftigste Gouden IJscoupe is er een speciale opdracht bedacht: maak het oudste recept voor Italiaans ijs ooit. En nu wil Vito’s vader ineens niet meedoen! Vito begrijpt daar helemaal niets van. Hij gaat uitzoeken hoe het zit. Met zijn beste vriendin Aiko en zijn oma vertrekt hij naar Italië. Onderweg ontdekt hij van alles over ijs én over zichzelf. Kan hij het ijsrecept opsporen? En wint zijn familie na al die jaren dan eindelijk de Gouden IJscoupe?

Over Eveline:
Auteur Eveline Baar werkte zelf in een Italiaanse ijssalon. Ze weet dus heel veel van ijs maken, verkopen én eten!

Locatie
Roberto Gelato

 
Utrechtse makers

In de Utrechtse Kinderboekwinkel zijn we trots op – en blij met alle mooie kinderboeken die in onze eigen stad gemaakt worden!
Veel toonaangevende kinderboekenmakers wonen in Utrecht; logisch ook, als je bedenkt dat Utrecht Unesco City of Literature is.