De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

Kinderboekenweek 2022

Datum: 05/10/2022 - 16/10/2022
Tijd: 00:00

De leukste week van het jaar en de enige week die elf dagen duurt: DE KINDERBOEKENWEEK!

Het thema van de Kinderboekenweek is Gi-ga-groen!

Stoepsafari

De hele Kinderboekenweek door kun je op STOEPSAFARI. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar midden in de stad, voor de deur van De Utrechtse Kinderboekwinkel kun je op zoek naar GI-GA-GROENE wonderen! Tussen de klinkers van de Ganzenmarkt groeit en bloeit er veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Stand up-bioloog Geert-Jan Roebers, schrijver van onder meer de boeken Briljante planten en Soortenschat, heeft dit avontuur bedacht. Je hoeft je voor deze safari niet vooraf aan te melden. Je kunt op pad wanneer het jou uitkomt!
Wil je meer horen van Geert-Jan? Dan kun je 8 oktober in het Stadsklooster terecht.

Geschenk

Andy Griffiths en Terry Denton, de makers van de De waanzinnige boomhut-boeken, maken het Kinderboekenweekgeschenk. Edward van de Vendel, die de boomhut-boeken vertaalt, vertaalt het Kinderboekenweekgeschenk. Je krijgt dit geschenk van ons cadeau als je voor minstens €12,50 aan kinderboeken koopt.

Prentenboek

Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Bonnetjesactie

Ook dit jaar kun je weer mee sparen voor nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek: lever het bonnetje van je Kinderboekenweekaankoop in op school. De school krijgt na de Kinderboekenweek een boekentegoedbon voor 20% van het totale bonnetjesbedrag.

.

 
Utrechtse makers

In de Utrechtse Kinderboekwinkel zijn we trots op – en blij met alle mooie kinderboeken die in onze eigen stad gemaakt worden!
Veel toonaangevende kinderboekenmakers wonen in Utrecht; logisch ook, als je bedenkt dat Utrecht Unesco City of Literature is.