De Utrechtse Kinderboekwinkel
 

Kinderboekenweek – Bij mij thuis

Datum: 04/10/2023 - 15/10/2023
Tijd: Gehele dag

Van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober is het Kinderboekenweek! De leukste (en langste) week van het jaar.

In de Kinderboekenweek vieren we dat lezen zo ongeveer het leukste is dat je kunt doen én dat er heel veel prachtige kinderboeken gemaakt zijn.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar BIJ MIJ THUIS. Door te lezen kun je, zonder aan te bellen, bij heel veel verschillende huizen binnen gaan en zien hoe andere mensen leven. Ideaal voor nieuwsgierige, onderzoekende mensen dus!

Aan het begin van de Kinderboekenweek worden de Gouden Griffel en het Gouden Penseel uitgereikt.

Tijdens de Kinderboekenweek organiseren we een aantal activiteiten:

En natuurlijk hebben we het Kinderboekenweekgeschenk voor je klaar liggen. Als je tijdens de Kinderboekenweek voor €13,50 aan boeken koopt, krijg je het cadeau. Het geschenk is dit jaar geschreven door Sanne Rooseboom, met illustraties van Sophie Pluim. Eerder maakten zij het avontuurlijke boek Mot en de metaalvissers samen.

Yvonne Jagtenberg maakte het prentenboek voor de Kinderboekenweek. Mijn huis is jouw huis. Vanaf 4 oktober is dit voor €8,25 te koop. In de Bibliotheek aan de Neude speelt op 4 oktober een voorstelling naar aanleiding van dit boek. Yvonne Jagtenberg is daar zelf ook bij en signeert haar boeken voor wie wil. Meer informatie over deze voorstelling vind je op de website van de Bibliotheek

Meer informatie over de Kinderboekenweekactiviteiten vind je in de agenda op deze website.

 
Utrechtse makers

In de Utrechtse Kinderboekwinkel zijn we trots op – en blij met alle mooie kinderboeken die in onze eigen stad gemaakt worden!
Veel toonaangevende kinderboekenmakers wonen in Utrecht; logisch ook, als je bedenkt dat Utrecht Unesco City of Literature is.